Järvelän Jäppärä ry.

Tietoja

Järvelän Jäppärä on perustettu vuonna 1972. Seuran lajivalikoimaan kuuluvat jalkapallo, futsal, salibandy, kaukalopallo, jääkiekko ja frisbeegolf. Uusia lajeja otetaan mahdollisuuksien mukaan seuran lajivalikoimaan. Järvelän Jäppärän kaukalopalloilijat pelaavat Lahden kortteliliigan korkeimmalla sarjatasolla, ykkösessä. Jäppärän jalkapallon edustusjoukkue pelaa miesten vitosessa, seurassa on lisäksi useita jalkapallon juniorijoukkueita. Salibandya harrastetaan juniori- ja aikuistasolla.

Seuran joukkueet järjestävät lisäksi mm. jalkapallokoulun, jääkiekon talviklassikon sekä katusählyturnauksen ja Jäppärä toimii yhteistyössä Kärkölän kunnan kanssa eri tapahtumissa. Seura kerää toimintamenonsa yhteistyökumppaneilta, talkoilla ja järjestämällä tilaisuuksia.

Jäppärän jäseninä on pelaajia ympäri Päijät-Hämettä, Kärkölästä ja lähialueilta. Muun muuassa Hollola (Herrala, Hämeenkoski), Lahti, Hausjärvi (Oitti) ja Orimattila ovat edustettuina. Meidän toiminnan etuna on usein edullisemmat kausimaksut ja pienemmät ryhmäkoot, mikä tarkoittaa enemmän peliaikaa ja paremman kehittymisen pelaajalle. Vapaita paikkoja voit tiedustella suoraan joukkueiden yhteyshenkilöiltä tai valmennukselta. Ilmoittautumislomakkeella on myös lista kaikista joukkueista, joihin otetaan tällä hetkellä uusia pelaajia.


Toimintasuunnitelma 2021

Toiminta-ajatus

Tavoitteemme on tarjota lähialueen asukkaille mahdollisuus monipuoliseen liikuntaan. Haluamme mahdollistaa seuran toimintaan osallistumisen kaikille tulotasosta riippumatta, pitämällä kausimaksut mahdollisimman alhaisina. Kausimaksujen on kuitenkin oltava sillä tasolla, että seuran ja sen jaosten talous turvataan.

Tuemme sekä harrastetoimintaa että kilpailullista toimintaa, jolloin voidaan ottaa huomioon myös eri ihmisten erilaiset tarpeet ja tarjota kaikille motivoiva ympäristö liikuntaan. Emme salli kiusaamista missään seuramme toiminnassa ja puutumme mahdollisiin kiusaamistapauksiin heti, jos sellaisia ilmenee. Haluamme osaltamme ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja mahdollistaa uusien kaverisuhteiden luomisen joukkuetoiminnassa.

Seuran eri jaosten on tehtävä mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä siten, että jäsenillä olisi mahdollisuus harrastaa monipuolisesti eri lajeja seuran sisällä, sovittamalla esimerkiksi harjoitusajankohdat niin, etteivät ne menisi päällekkäin muiden lajien harjoitusajankohtien kanssa. 

Painopisteet

 1. Jäsenmäärän kasvattaminen uusilla joukkueilla ja lajeilla
 2. Seuran näkyvyyden / tunnettuuden parantaminen seuratekstiileillä, markkinoinnilla ja tapahtumilla
 3. Valmennuksen kehittäminen koulutuksilla

Lajit ja joukkueet

Jalkapallo

 • Miehet, Uudenmaan Vitonen
 • 09-10 - juniorit, Piirisarja
 • 05-10 - sekajoukkue
 • 11-12 - juniorit, Riihimäen Nappulaliiga
 • 13-14 - juniorit, Riihimäen Nappulaliiga

Futsal

 • Miehet

Kaukalopallo 

 • Miehet, välivuosi toiminnassa

Salibandy

 • Miehet, SSBL:n IV-divisioona
 • 06-juniorit
 • 2011/2012-juniorit, SSBL:n Lähiliiga
 • 2013/2014-juniorit, SSBL:n Lähiliiga
 • Perhesähly 2015-2018
 • Naisten ja tyttöjen kuntosähly (2008-)
 • Harrastesähly

Frisbeegolf - jaosto

 • Jaosto aloittaa toimintansa

Muu toiminta

 • Yhteistyö Kärkölän kunnan kanssa (esim. Kärrypäivä ja koulun tapahtumat, eskarisäbä)
 • Miesten salibandyn järjestämä katusählyturnaus
 • Yhteistyö muiden paikallisten yhdistysten kanssa
 • HyTe-työn työrukkanen, edustaja

Tiedottaminen

Seuratason tiedottaminen sanomalehdessä, kotisivuilla https://jappara.fi  ja Facebook-ryhmässä https://www.facebook.com/groups/jappara/. Seuran joukkueet päättävät itse omat tiedotuskanavansa.

Talous

Toiminta on voittoa tavoittelematonta. Seura kerää toimintamenonsa yhteistyökumppaneilta, talkoilla, avustuksilla ja järjestämällä tapahtumia.

Haasteet

Seuran toiminnan kasvaessa ja monipuolistuessa huolet liittyvät lähinnä käytettävissä olevien vapaaehtoisten toimijoiden määrään ja sitouttamiseen. Uuden liikuntahallin myötä meillä olisi mahdollisuus kasvattaa toimintaa entisestään, mikäli vapaaehtoisia toimijoita on riittävästi. Vastuunjakoa tulisi myös saada paremmaksi joukkue- ja seuratoimijoiden osalta, ettei yksittäiset henkilöt kuormitu liikaa.

Painopisteenä olevien valmentajakoulutusten järjestäminen on todettu haasteelliseksi tiukkojen aikataulujen ja osittain motivaationkin takia. Kaikki eivät halua koulutuksiin ja ne jotka haluaisivat, eivät pääse, koska valmennusvastuita menisi päällekkäin koulutuspäivien takia.

Kaukalopallojoukkueen välivuoden jälkeinen uudelleenrakennus.

Tavoitteet

Tavoitteena on kasvattaa seuran jäsenmäärää perustamalla uusia joukkueita salibandyn ja jalkapallon harrastepuolelle sekä kehittää seuran toimintaa kouluttamalla seurassa toimivia vapaaehtoisia valmennus- ja ohjaajakoulutuksilla.

Selvitämme myös mahdollisuuksia kokonaan uusien lajien mukaan ottamista lajivalikoimaan. Seuraan on jo perustettu miesten futsal-joukkue, lisäksi seuraan ollaan perustamassa frisbeegolf - jaostoa. 

Pyrimme myös tiivistämään yhteistyötä seuramme eri joukkueiden välillä ja tekemään yhteistyötä Kärkölän kunnan ja eri yhdistysten kanssa.