Jäppärän salibandymiehet 2. divariin!

24.2.2024 15:36

Säbämiehet varmistivat sunnuntaina lohkovoiton ja suoran nousun 2. divisioonaan ensi kaudelle, vaikka kautta on vielä yhden turnauksen verran jäljellä. Samalla tehtiin seurahistoriaa, sillä 2. divarissa ei ole aiemmin Jäppärässä salibandya pelattu. 
Sunnuntain turnauksessa kohtasimme Lahden Suurhallissa Pelicans SB II:sen ja sarjassa toisena olevan Sudet SB II:sen. 
Ennakkoasetelmat olivat Pelicansia vastaan selvät, he taistelevat sarjataulukon toisessa päässä sarjapaikasta ja Jäppärä lohkovoitosta. Peliin lähdettiin hieman kapeammalla kokoonpanolla, mutta pelattiin korkealla itseluottamuksella ja omaan tekemiseen luotettiin! Rutiinivoitto keskeytyksellä ajassa 37.03 ja lukemat 2-14 meille. Paikkoja oli laittaa peli pakettiin jo aikaisemmin, mutta aika ajoin vähän nautiskeltiin ja vastustajan maalivahti otti lukuisia hienoja torjuntoja.

Iltapäivän pelissä oli isot panokset, Sudet olivat 3 pistettä Jäppärää perässä sarjassa ja voitolla he siirtäisivät ratkaisun viimeiseen turnaukseen. Saimme kokoonpanoon leveyttä lisää, eikä pelaajia toisaalta tarvinnut erikseen motivoida, vaan lataus tuli itsestään. Kaikki kyllä tiesivät mitä ottelussa oli panoksena.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja hieman varovaista molemmin puolin. Erän loppuun saimme tärkeän maalin ja 2-0 johdon, joka selvästi vapautti toiseen erään lähtemistä. Toinen erä kääntyikin vaihto vaihdolta enemmän Jäppärän hallintaan ja Susien puolustus asetelmaan ja vastaiskujen kyttäämiseen. Kahden erän jälkeen tilanne 4-1 meidän hyväksi ja Sudet rupesivat selkeästi väsymään.
Kolmannessa erässä pelattiin todella fiksusti pitkiä hyökkäyksiä ja vaihdettiin pallolla, tehtailtiin siinä sivussa viisi maalia. Loppulukemat 9-1 Jäppärälle ja 3. divisioonan mestaruus!

Valmennuksen kommentit:

"Pallollinen pelaaminen on kehittynyt viime peleissä huikeasti ja ennen kaikkea maltti on tullut jäädäkseen. Treeneissä on tekemisen meininki ja tulokset puhuvat puolestaan!

15 voittoa putkeen, todella kova saavutus! Jokainen joukkueessa voi olla ylpeä panoksestaan ja joukkuehenki on ollut koko kauden mainio, siihen on helppo rakentaa! Tehtiin samalla historiaa, Kärkölässä ei ole koskaan pelattu 3. divaria ylempänä, tulkaahan ensi kaudella sankoin joukoin kannustamaan omia hallille, Ktos!" - Vesa Raisio

"Allekirjoitan Vesan kommentit täysin. Tää on ollu ennen kaikkea JOUKKUE! Lähes täydellinen kausi, tavoite saavutettiin ja sarjanousu on todellakin ansaittu. Kakkosdivari oli vielä aika kaukainen haave sillon 2019, kun päätin ilmottaa Jäppärän miehet parin kauden tauon jälkeen liiton sarjaan. Tottakai mietin jo silloin, mihin kaikkeen on potentiaalia, jos liikuntahalliasiat yms. saadaan menemään kylällä oikeaan suuntaan. Nyt ollaan tässä, olo on jotenkin epätodellisen hieno. Onhan se mahtavaa, että päästään pelaamaan yksittäisiä pelejä Järvelässä!

Ensi kaudella Koskisen Areenalla on siis luvassa paljon kotipelejä ja meillä olis tietenkin halu tehdä asioita isosti tai ainakin paljon isommin kuin tällä kaudella. Sen takia vapaaehtoisia talkoolaisia kaivataan kotipeleihin. Myös yhteistyökumppaneita tarvitaan, sillä kustannukset nousevat merkittävästi, tässäkin asiassa vapaaehtoiset voivat ottaa ilman muuta yhteyttä, mutta kyllä tässä on varmasti kerjuullekin lähdettävä pian." -Jani Kuronen

Kauden päätösturnaus pelataan Mikkelissä 9.3, ja vaikka mestaruus on jo varma, niin sieltä lähdetään myös hakemaan voitot! Vastassa PuU ja Obelix. Varsinkin Obelixia vastaan on varmasti jotain hampaankolossa, kauden ainut tappio on koettu heitä vastaan ja nyt lähdetään korjaamaan tilannetta.