Kiitos vuodesta 2020 ja hyvää tulevaa vuotta 2021

31.12.2020 14:07

Yleistä

Vuoteen on mahtunut paljon hienoja hetkiä ja haasteita. Seuran toiminnan ja monipuolisen liikkumisen kannalta vuoden parhaina asioina nostan esiin jäsenmäärän kasvun, seuran näkyvyyden lisääntymisen, onnistuneen Eskarisäbä-ohjelman, naisten ja tyttöjen kuntosählyn sekä perhesählytoiminnan aloittamisen, Katusählyturnauksen, miesten futsal-joukkueen perustamisen, jalkapallon junioritoiminnan kehittymisen ja vapaaehtoisten toimijoiden aktiivisuuden. 

 

Korona

Vuoden puheenaihe on pakko nostaa omaksi kohdakseen. Erityiskiitos seuran joukkueille taidosta luovia sekavan koronarajoitusten viidakon keskellä! Monilajiseurassa rajoituksista on tullut paljon pohdintaa, koska eri lajiliitoilla on eri suosituksia. Lisäksi on pitänyt ottaa huomioon myös Avin, PHHYKYn ja Kärkölän kunnan suositukset. Näissä suosituksissa on ollut myös keskinäisiä eroja. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa paljon enemmänkin, mutta jätetään asia tällä kertaa tähän. 

Tärkeintä on se, että kaikki halukkaat pääsisivät liikkumaan turvallisesti rajoituksista huolimatta joko yksin tai ryhmässä. Rajoitusten jatkuessa on vaarana se, että osa harrastajista passivoituu, eivätkä palaa enää tuttujen liikuntaharrastusten, kun rajoitukset poistuvat. 

 

Aktiivinen joukkuetoiminta

Seuran jäsenmäärä kasvoi ja joukkueiden määrä lisääntyi vuoden 2020 haasteista huolimatta. Tässä muutamia poimintoja:

  • Uusi miesten futsal-joukkue ehti aloittaa kautensa murskavoitoilla, jonka jälkeen sarjatoiminta laitettiin rajoitusten takia tauolle.
  • 2009-2010 jalkapallojunioreiden treenimotivaatio, hienot peliesitykset ja kilpailullinen asenne! Joukkue saavutti mm. Masto Cup 2020 pronssia omassa sarjassaan.
  • 2011-2014 jalkapallon toiminnan kehittyminen, joukkuejako 2011-2012 - syntyneisiin ja 2013-2014 - syntyneisiin sekä ensimmäinen voitto Nappulaliigassa!
  • Eskarisäbän suosio aiheutti positiivista päänvaivaa ja 2013-2014 - syntyneiden salibandytoiminta piti eriyttää kahdeksi joukkueeksi, kun eskarisäbästä löytyi yli 10 uutta innokasta salibandyn pelaajaa!
  • 2011-2012 salibandyssä on niin paljon motivoituneita pelaajia, että pystyimme ilmoittamaan Salibandyliiton sarjaan kaksi joukkuetta alueen suurempien seurojen malliin. Ensimmäisen turnauksen peliesitykset olivat myös lupaavia: voitto ja yhden maalin tappioita “isompia” vastaan.
  • Miesten kaukalopallojoukkueen Kortteliliigan Ykkösen voitto nousujohteisen jatkosarjan päätteeksi!
  • Miesten salibandyn sarjanousu keväällä ja uuden sarjakauden vahva aloitus.

 

Vapaaehtoistyö

Joukkueiden toiminta ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoisia, sillä kaikki toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoisten ansiosta voimme käyttää kaikki varat varusteisiin, sarjamaksuihin, pelipasseihin, yms. ja pitää kulut jäsenillemme muuhun lähiseutuun verrattuna todella alhaisina. 

Kuluneen vuoden aikana olemme onneksi saaneet uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan, mutta aina heitä voisi olla enemmänkin. Esimerkiksi joukkuejaot ja yhden joukkueen useat viikottaiset harjoituskerrat vievät paljon resursseja. Jos koet, että sinulla voisi olla annettavaa seuran toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen! Voit sitoutua toimintaan juuri sillä tasolla, mitä koet mahdolliseksi. 

Vapaaehtoiset valmentajat/ohjaajat oppivat tehtäviinsä seuraamalla kokeneempien esimerkkiä tai käyttämällä aiemmin pelaajana opittuja taitojaan. Taitoja pyritään kehittämään koko ajan ja seura tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden koulutuksiin. 

 

Uudet nettisivut

Seuran nettisivut uudistettiin kuluneen vuoden aikana ja uusien sivujen on tarkoitus toimia eräänlaisena käyntikorttina sekä seuran ja joukkueiden tietoja kokoavana alustana käyttäjille. Samalla jalkapallojunioreiden tiedot saatiin samaan paikkaan muiden seuran joukkueiden kanssa. 

Uusi sivusto mahdollistaa myös ilmoittautumisen seuran joukkueisiin

 

Yhteistyökumppanit

Seura ei pystyisi toimimaan ilman yhteistyökumppaneita. Yhteistyökumppanit mahdollistavat lapsille, nuorille ja aikuisille harrastuksen niin, että kausimaksut saadaan pidettyä alhaisina ja osa toiminnasta pystytään pitämään jopa täysin ilmaisena! Suuri kiitos kaikille seuraa ja seuran joukkueita tukeneille tahoille.

Yhteistyökumppanit

Hallitus

Seuran syyskokouksen päätöksellä 19.11.2020 hallituksen kokoonpano on seuraava:

Jani Kuronen (puheenjohtaja, valittiin jatkokaudelle), Heidi Väilä (sihteeri/rahastonhoitaja), Antti Hänninen (varapuheenjohtaja), Jari Puustinen, Sebastian Vilen, Petteri Velling, Jani Korvenranta, Kalle Rauhamaa (varajäsen), Toni Seppänen (varajäsen, uusi).

 

Vuosi 2021

Vuoden alku sisältää hyvin todennäköisesti samoja haasteita kuin vuosi 2020 kokonaisuudessan, mutta toivottavasti tilanne muuttuu lähelle normaalia jo keväällä. Seuran tavoitteet ja toiminnan painopisteet ovat hyvin pitkälle samat kuin tänäkin vuonna ja toiminta laajenee edelleen. Tulevan vuoden aikana saadaan myös merkittävä parannus harjoitusolosuhteisiin sekä salibandyn että jalkapallon osalta, kun uusi liikuntahalli valmistuu. 

Voit katsoa tarkemmat tiedot seuran toiminnan suunnitelmista ja painopisteistä toimintasuunnitelmasta.
 

Kiitos vuodesta 2020 ja 

hyvää tulevaa vuotta 2021

 

Jani Kuronen
[email protected]
Puh. 044-3689029