Miesten salibandyjoukkue 3. divisioonan nousukarsintoihin.

13.4.2022 17:16

Jäppärä otti viimeisestä neljästä ottelustaan kolme voittoa, joka riitti nousukarsintapaikan varmistamiseen. Joukkue oli vielä ennen viimeistä ottelua kiinni runkosarjan voitossa, mutta pienet marginaalit veivät ottelun ja samalla runkosarjan voiton vastustajalle. Alla lyhyt raportti runkosarjan viimeisistä peleistä.

Jäppärä - Kosken Dynamo Legends 6-1

Jäppärä kävi pelaamassa 2.4. yksittäisen pelin Pyhtäällä. Lähtöasetelmana oli suunnilleen pakkovoitto Kosken Dynamo Legendsistä, jos haluttiin pitää nousuhaaveet elossa. Otteluun valmistauduttiin huolella, sillä Legends on ollut meille todella hankala vastustaja. Pyhtäällä vastustajalle ei annettu mitään mahdollisuuksia, meidän peli toimi ja vastustaja ei pystynyt haastamaan kunnolla oikein missään vaiheessa. Lopputulos 6-1 Jäppärän eduksi. Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/242398/live

HoSB - Jäppärä 4-7

Pitkään roikkunut rästiottelu ja kärkikamppailu HoSBia vastaan saatiin lopulta sovittua Kärkölän liikuntahallille lauantaiksi ja päivää ennen runkosarjan viimeistä turnausta. Ottelussa oli kovat panokset ja se näkyi alkuun myös joukkueiden pelissä pienenä hermoiluna. Yleisölle tarjottiin jännitystä ottelun loppuhetkille saakka, Hosb oli yhden maalin johdossa kolmanteen erään lähdettäessä, mutta Jäppärä vei kolmannen erän 0-4 ja voiton ottelusta lukemin 4-7. Oli muuten erikoista pelata "vierasottelu" kotikaukalossa. Positiivinen yllätys oli se, kuinka paljon Jäppärän kannattajia saapui paikalle lyhyestä varoitusajasta huolimatta, Kiitos! Oli todella hienoa pelata äänekkään yleisön edessä. Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/242393/live

SB Heinola II - Jäppärä 4-11

Sunnuntain turnaukseen lähdettiin sarjakärjestä tasapisteissä HoSBin kanssa ja turnauksessa oli panoksena lohkon suoran nousijan paikan lisäksi myös nousukarsintoihin pääsy. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli lohkon kolmantena oleva SB Heinola II, jonka piti voittaa meidät vähintään neljällä maalilla, että he saisivat pidettyä nousuhaaveet elossa. Heinola aloittikin vahvasti Jäppärän vielä liukastellessa ja totutellessa Heinis-hallin luistinrataan tylsillä luistimilla. Peli alkoi kuitenkin kääntyä Jäppärälle jo ensimmäisen erän loppupuolella ja sen jälkeen ei löytynyt enää pysäyttäjää. Tuloksena Jäppärän voitto ja SB Heinolan kauden suurinumeroisin tappio 4-11. Samalla Jäppärä varmisti vähintään nousukarsintapaikan. Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/242340/live

Jäppärä - HoSB 3-6

Turnauksen ja koko runkosarjan viimeinen ottelu oli samalla myös sarjan finaali, vastassa HoSB omalla kotikentällään. Ottelu oli vauhdikas ja eteni maalien puolesta tasaisissa merkeissä ottelun puoliväliin asti. Sen jälkeen HoSB teki kolme seuraavaa, eikä saatu murrettua uhrautuvaa puolustusta kuin yhden kerran aivan kolmannen erän lopussa, vaikka yritys oli kova. Pelissä oli pienet marginaalit, tällä kertaa vastustaja oli tehokkaampi maalipaikoissa ja tuomareistakin voisi puhua, mutta ei nyt jaksa. Onnittelut HoSBille suorasta sarjanoususta! Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/242342/live

Yhteenveto

Jos runkosarjaa tarkastellaan kokonaisuutena, niin suoran sarjanousun kannalta ratkaisevaksi koitui oikeastaan pieni notkahdus pitkän koronatauon jälkeen Orimattilan turnauksessa, josta ei lähtenyt matkaan kuin yksi sarjapiste. Muuten runkosarja oli hyvää suorittamista. Joukkue on ollut todella yhtenäinen, treeneissä on käynyt hienosti porukkaa ja ollaan päästy pelaamaan useammassa turnauksessa kolmen hyökkäyskentän peluutuksella.