Miesten salibandykausi jatkui sittenkin

20.3.2022 20:25

26.2. Orimattilan turnaus

Jäppärän miehet palasivat sarjapelien pariin 26.2. Orimattilan turnauksessa. Pelitauko oli kestänyt siinä vaiheessa jo hieman yli kolme kuukautta ja moni ehti ajatella kauden jo loppuneen. Tauko oli niin pitkä, että kausi alkoi ikään kuin alusta.

Tämä näkyi Jäppärän otteissa. Ennen turnausta ei saatu ihan optimaalista valmistautumista ja perinteinen treenipelikin jäi pelaamatta. Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli heti yksi sarjan kärkijoukkueista, Kosken Dynamo Legends. Ottelun ensimmäinen erä meni hienoisesti Jäppärän komennossa, mutta sen jälkeen peliä vaivasi pieni huolimattomuus ja ehkä yliyrittäminenkin. Paketti ei pysynyt kasassa ja vastustaja rankaisi tehokkaasti. Lopputuloksena 5-3 tappio. Huomionarvoista ottelussa oli se, että 2006 syntynyt Jäppärä-kasvatti Teemu Matkalin teki ensimmäisen miesten sarjan maalin ja pelasi muutenkin erinomaisesti!

Ottelun tilastot

Toisessa ottelussa tavoiteltiin ryhtiliikettä ja voittoa Mohicansista. Joukkue tiedettiin taitavaksi, vaikka ensimmäinen kohtaaminen olikin voitettu suhteellisen selkeästi. Ottelun ensimmäisen erän loppupuolelle asti näytti myös nyt lupaavalta ja taululla Jäppärälle 0-3 johto. Sen jälkeen kaikki muuttui, päästettiin vastustaja peliin, ylihyökättiin, eikä saatu pidettyä vastustajaa aisoissa. Peli oli selviytymistaistelua ja voiton tavoittelu tyrehtyi viimeistään kolmannen erän lopun jäähyyn. Vastustaja tyytyi pitämään palloa "viivassa", heille tasapeli 4-4 riitti, eikä riskejä otettu.

19.3. Hämeenkosken turnaus

Hämeenkosken turnauksesta meillä oli ehdottomana tavoitteena neljä sarjapistettä. Edellisestä turnauksesta jäi paljon hampaankoloon. Turnaukseen valmistautuminen sujui tällä kertaa paremmin, mutta sairastumisten takia joukkueesta oli pois pari todella tärkeää pelaajaa.

Ensimmäisessä ottelussa Kyljykset II:sta vastaan oltiin alussa unessa ja päästettiin vastustaja jo 0-2 johtoon, Lähes välittömästi tämän jälkeen tärkeä kavennus ja saatiin peli uomiin. Kyljykset tarjosi tälläkin kertaa hyvän vastuksen, eikä 7-3 voitto tullut missään nimessä helpolla.

Toisessa pelissä vastaan asettui Klubi II, joka oli ennen turnausta lohkon viimeisenä. Ehkä jotain Klubin otteluun valmistautumisesta kieli se, että pelin jo alkaessa osaa pelaajista odoteltiin vielä saapuvaksi hallille ruokailemasta tms. Peli oli alusta asti vahvaa Jäppärän hallintaa. Vastustaja oli passiivinen, syöttölinjoja ja maalipaikkoja löytyi helposti. Tärkeintä ottelussa oli se, että maltettiin hallita palloa ja hakea hyvät maalipaikat. Pelattiin myös kurinalaisesti, eikä annettu vastustajalle maaliakaan ja Elmolle jo kauden kolmas nollapeli. Ottelu päättyi 0-12 keskeytyksellä kolmannen erän alussa.

Tavoitellut neljä sarjapistettä saatiin ja tästä on hyvä jatkaa. Vakuuttavasti pelannut HoSB hengittää sarjassa niskaan ja molemmat keskinäiset kohtaamiset ovat vielä pelaamatta. Panosta loppukaudelle riittää! Seuraava turnaus pelataan jo 2.4. Pyhtäällä ja kauden viimeinen turnaus pelataan jo sitä seuraavana viikonloppuna 10.4. Heinis-hallilla.